Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke berichten
8 aug. Clubkampioenschappen jeugd en senioren 2016
13 feb. Voor wat hoort wat...
30 dec. Nieuw terrasmeubilair met dank aan Club van 25/50
14 okt. Lid worden?
4 jun. Proeflidmaatschappen LTC de Merwede
Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
jongens-jeugd.jpg
IMG-20150909-WA0005.jpg
IMG_8218.JPG
Meest recente foto's
Van de voorzitter september 2016
 J.K. Dolk  Algemeen  44x gelezen
Velen is het waarschijnlijk al opgevallen, maar we hebben er veel nieuwe leden bij. Onze acties (flyers/braderie/tennisles) hebben geleid tot een uniek resultaat namelijk meer dan 40 nieuwe leden. Alle mensen die actief hebben bijgedragen aan de acties, en vooral die actief betrokken zijn bij het enthousiasmeren van die nieuwe tennissers, wil ik nogmaals bedanken bij deze. Mooi was te zien dat een flink deel van die nieuwe leden al meedeed met de clubkampioenschappen. Ik heb zelf in een poule ook tegen nieuwe leden gespeeld en ze gecomplimenteerd met het feit dat ze meespeelden. 

Nu heeft succes blijkbaar ook een keerzijde. Er is soms wat gemopper over dat er de laatste weken meer les wordt gegeven dan gebruikelijk. Enig begrip heb ik daar wel voor. Het is tenslotte voor iedereen toch altijd wat lastig met veranderingen om te gaan en soms iets langer dan voorheen te moeten wachten op speeltijd op een vrije baan. Echter bij deze wil ik aangeven dat de extra druk van tennislessen tijdelijk zijn omdat reguliere lessen parallel gingen lopen met de nieuwe lessen. Omdat alles in korte tijd geregeld moest worden en er ook rekening moest worden gehouden met beschikbaarheid van leraren hebben we deze oplossing gekozen. Ik verwacht van een ieder begrip hiervoor. Deze nieuwe leden hebben we keihard nodig. Zij houden de tennisvereniging op termijn levend en nieuw bloed zorgt altijd voor nieuwe ideeën. Deze mensen zijn ook vervolgens weer potentiele kandidaten voor commissies en bestuur.

Als ik dit schrijf is de 2e ronde van de herfstcompetitie al weer voorbij. Voor onze vereniging zijn 13 teams aangemeld. Op vrijdag spelen er 3 teams, op zaterdag 8 teams en op zondag spelen 2 jeugdteams. Kom eens kijken op een van de speeldagen tot eind oktober aanstaande en ervaar wat competitiespelen inhoudt en moedig vooral je clubgenoten aan. Dat wordt zeer gewaardeerd.

Een nieuwe activiteit, dan wel een waar jaren geen invulling meer is gegeven, is de wintercompetitie. Inmiddels hebben alle leden informatie hieromtrent gehad. Mijn oproep is meldt je hiervoor aan en laten we met zijn allen ervaren hoe dat zich ontwikkelt. 

Veel tennisplezier de komende tijd en zorg ook voor plezier op de tennisvereniging.

zondag 25 september 2016, 14:28 uur 1 reactie (reageer)
Inschrijving wintercompetitie geopend!
 J.K. Dolk  Competitie  41x gelezen
Komende winter zullen wij op onze vereniging weer starten met de wintercompetitie. Dé manier om ook in deze periode lekker buiten actief te zijn op de tennisbaan. Deze competitie zal in de maanden november tot en met maart op de zondagmiddag gaan plaatsvinden. De speeltijden zijn van 13:00 tot 14:30 en van 14:30 tot 16:00. De wedstrijden worden gespeeld om twee gewonnen sets (derde set super tie-break). Ons streven is dat per koppel om de 2/3 weken een wedstrijd zal worden gespeeld. Wij spelen deze competitie in poules welke zoveel mogelijk op speelsterkte worden ingedeeld in de categorieën herendubbel, damesdubbel en gemengd dubbel.

Er kan per team worden ingeschreven. Een team bestaat uit minimaal twee personen en maximaal 3 (bij HD/DD) of maximaal 4 (bij GD) waarbij minimaal één deelnemer lid is van LTC de Merwede. Dit team kan verder bestaan uit leden van LTC de Merwede of van een andere tennisvereniging. Deelname is ook mogelijk wanneer je niet lid bent van een tennisvereniging, bij de inschrijving vernemen wij dan wel graag wat het ingeschatte niveau is van dit teamlid. 
Er worden bardiensten geregeld zodat na de wedstrijden nog gezellig een drankje kan worden gedaan, het verzetten van wedstrijden is om deze reden niet mogelijk. In het geval van verhinderingen wordt gespeeld met een invaller.
Het inschrijfgeld bedraagt € 10 per speler, met een maximum van € 20 per team. Voor een speler die geen KNLTB lid is bedragen de inschrijfkosten aanvullend € 25.

Inschrijven kan per mail bij  Barryscheeren@live.nl waarbij het volgende wordt vermeld:

E-mail adres(sen) waar verdere informatie/indeling naar gemaild kan worden

Per deelnemer van het team:

Naam

Speelsterkte

Telefoonnummer

Lid van (LTC de Merwede/een andere vereniging/geen lid)

De inschrijving sluit op vrijdagavond 28 oktober.

Voor vragen over de competitie kunnen jullie een bericht sturen naar Barryscheeren@live.nl of spreek ons gerust aan op de tennis.

Wij hopen op jullie deelname.

De Toernooicommissie

zondag 25 september 2016, 14:14 uur 0 reacties (reageer)
Klaverjassen 2016 - 2017
 J.K. Dolk  Klaverjassen  32x gelezen
Hallo kaartfanaten,

Na een hele mooie, soms erg tropische zomer, gaan we binnenkort weer met het klaverjassen beginnen. 
Net als andere jaren is dit, elke 2e vrijdag van de maand. Te beginnen op 14 oktober a.s. 
We willen om 20.00 uur beginnen, dus zorg dat je rond 19.45 uur aanwezig bent. 
Iedereen is welkom, ook introducés! Zij moeten dan wel meekomen met een lid van de vereniging.
Dit jaar willen we met een nieuwe regel gaan werken; verplicht vragen! Meer tekst en uitleg geven we de eerste klaverjasavond.

Wij, Jaap en Leo, gaan er samen met jullie weer een gezellige klaverjaswinter van maken.

We hopen jullie in ieder geval in grote getalen, weer te zien. 

Hier volgen nog de data’s, zet ze in jullie agenda!!!

- 14 oktober 2016
- 11 november 2016
- 9 december 2016
- 13 januari 2017
- 10 februari 2017
- 10 maart 2017

Tot ziens,
Jaap & Leo


zondag 18 september 2016, 21:28 uur 0 reacties (reageer)
Clubkampioenschappen 2016 jeugd en senioren
 J.K. Dolk  Jeugd  69x gelezen
Van 27 augustus t/m 3 september werd er op ons park weer de clubkampioenschappen gehouden voor jeugd en senioren. Hoewel het aantal inschrijvingen iets minder was dan vorig jaar konden er weer leuke en gelijkwaardige poules worden gemaakt wat zorgde voor spannende partijen. Daarnaast was het weer ons ook gunstig gezind waardoor we heerlijke tennisavonden hebben gehad. 

Opvallend was het grote aantal deelnemende nieuwe leden, die zeker al een goed balletje kunnen slaan. Wij hopen hen ook weer op onze volgende toernooien mogen te begroeten. 

Als afsluiter van het toernooi werd op zaterdag nog een tropisch avondje met muziek en gezelligheid georganiseerd. Tegelijkertijd werden onze winnaars gehuldigd:

Senioren
GD 8/9 Wendy Blacha en Roel Streefkerk
DD 7/8/9 Nellie Bouwman en Henriet van Lopik
HD 7/8/9 1e   Paul van den Berg en Willem Huijgen
                  2e   Bernard Scheeren en Marcel Scheeren
DE 8/9 Marjo Boon
HE 8/9 1e   Leon Suiker
              2e   Niels Mijnster
GD 6/7 1e Nellie Bouwman en Henry Klop
              2e   Maxine Muilwijk en Edwin Muilwijk
GD 3/4/5 Astrid Davidse en Rico van Wijgerden
DD 3/4/5 Petra Holleman en Annemiek Smaal
HD 3/4/5 1e   Jan Arie Huijgen en Marco Stuurman
                  2e Sander Nagelkerken en Tim Stronks

Jeugd
ME t/m 12 jaar   Verena v/d Heuvel
HE t/m 17 jaar   Fabian Muilwijk
Oranje event winnaar: Gijs van Lopik

Wij kijken weer terug op een mooi toernooi en willen alle deelnemers, vrijwilligers en supporters bedanken voor hun komst. Voor alle leden die vanaf zaterdag weer herfstcompetitie gaan spelen, heel veel succes! Alle overige leden hopen wij weer graag tijdens het volgende toernooi terug te zien!

De toernooi- en jeugdcommissie

maandag 12 september 2016, 19:22 uur 0 reacties (reageer)


Van de voorzitter augusts 2016
 J.K. Dolk  Algemeen  67x gelezen
De vakantie zit er voor de meesten van ons weer op. Hopelijk heeft een ieder de vakantie op een wijze kunnen vieren die hij of zij voor ogen had en heeft iedereen de spreekwoordelijke batterijen weer opgeladen. Die energie is nodig om optimaal te kunnen presteren in privé, op school of op het werk en natuurlijk op de tennisbaan.

Komend weekend starten de clubkampioenschappen. Bij deze ook van mijn zijde nog de oproep om je in te schrijven voor dit sportieve evenement. Volgens mij kan het tot woensdag de 24e augustus tot 18.00 uur. Dit is de opmaat naar ook weer een drukke 2e helft van het kalenderjaar. Begin september start namelijk al weer de herfstcompetitie. Voor onze vereniging zijn 13 teams aangemeld. Op vrijdag spelen er 3 teams, op zaterdag 8 teams en op zondag spelen 2 jeugdteams.

Na de vakantie wordt er ook een vervolg gegeven aan de acties waarin we hebben getracht om meer mensen uit Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht aan het tennissen te krijgen en dan vooral bij LTC de Merwede. Zoals eerder aangegeven hebben de eerste acties best veel respons opgeleverd. De eerste acties worden nu gevolgd door een volgende aanbieding met daarin de keuze voor een lidmaatschap tot einde van het verenigingsjaar i.c.m. extra tennislessen. Ook hiervan maken weer enkele tientallen mensen gebruik wat een super resultaat is.  Aan een ieder de vraag om deze mensen waar mogelijk te ’adopteren’ in onze mooie vereniging en daarmee de mooie kanten van tennissen bij LTC de Merwede te laten zien.

Dan nog even iets van huishoudelijke aard. De regels voor het rookvrij houden van bepaalde ruimtes zijn de laatste jaren steeds strenger geworden. Daarom goed te vermelden dat het ook niet MEER is toegestaan te roken in de serre. Er staan bordjes dat dat niet mag en buiten de serre staan houten asbakken/kolommen voor het afval van de sigaretten en sigaren. Aan een ieder de oproep om zich aan het rookbeleid te houden. Handhaving hiervan ligt formeel misschien bij het bestuur, maar het staat een ieder vrij om rokers aan te spreken op de regels die gelden.

Veel tennisplezier de komende tijd.

dinsdag 23 augustus 2016, 16:32 uur 0 reacties (reageer)
Save the date!
 J.K. Dolk  Algemeen  91x gelezen

Zaterdag 3 september


zaterdag 20 augustus 2016, 14:43 uur 1 reactie (reageer)
Clubkampioenschappen jeugd en senioren 2016
 J.K. Dolk  Toernooien  185x gelezen

Vorig jaar nog apart, nu tegelijkertijd: de clubkampioenschappen voor jeugd en senioren!

Velen van ons leven inmiddels toe naar de zomervakantie en kunnen het tennis wel even loslaten. Toch herinneren wij jullie er graag aan tijdig in te schrijven voor deze jaarlijkse krachtmeting onder onze leden. Voor je het weet is die zomervakantie weer voorbij en moeten de nodige extra kilo’s er weer vanaf getraind worden. En laat nu net de clubkampioenschappen daarvoor geschikt zijn.

Van 27 augustus t/m 3 september is het weer zover. Dan organiseren wij voor zowel de jeugd, als de senioren de Clubkampioenschappen 2016.

Via onderstaande links kun je, je inschrijven:

Senioren:

http://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=1F21DBA4-037A-40DA-81FF-466959E8032F

Jeugd:

Je kan je aanmelden voor: de meisjessingel, meisjesdubbel, jongenssingel, jongensdubbel en de gemengd dubbel. Wil je graag dubbelen, maar heb je nog een partner? Geef je dan ook op! Dan gaan wij kijken voor een leuke indeling!

Jullie kunnen je aanmelden door een email te sturen naar jeugdcommissiemerwede@hotmail.com.

Vermeldt daarbij je naam, geboortedatum en je verhinderingen. Speel je rood of oranje? Meldt je dan ook aan! Op woensdagmiddag zullen we een rood/oranje event organiseren.

De winnaar in elke leeftijdscategorie mag L.T.C. de Merwede gaan vertegenwoordigen tijdens de Masters! Bij de Masters ga je strijden tegen andere clubkampioenen uit de regio.

 

Wacht niet te lang, want de inschrijving sluit op 24 augustus om 18.00 uur.

De kosten per onderdeel bedragen EUR 2,50 per persoon.

Nieuw voor senioren

Inmiddels is gebleken dat we continue moeten veranderen. Wat ons heeft doen besluiten dit jaar deelnemers van een andere vereniging toe te staan. Dit geldt alleen bij de dubbelpartijen en is alleen toegestaan als één van de twee deelnemers lid is van onze vereniging.

Zien wij jullie weer?!

Met sportieve groet,

De toernooi- en jeugdcommissie


maandag 8 augustus 2016, 16:25 uur 0 reacties (reageer)
Van de voorzitter juli 2016
 J.K. Dolk  Algemeen  97x gelezen

De voorjaarscompetitie zit er op. Twee (18+) mix teams zijn kampioen geworden wat natuurlijk een felicitatie waard is. Ook het open toernooi zit er al weer op. Het was een gezellig toernooi dat echter de hele week flink gehinderd werd door regen. Klapstuk in negatieve zin was de finale dag, zondag. Wat een hoosbuien waren er vanaf het middaguur, waardoor er ruim 2 uur lang niet kon worden gespeeld. Zelfs op maandag zijn nog wat partijen (uit)gespeeld om de laatste beslissingen te kunnen laten vallen. Het was een soms stressvolle week, waarvoor ik de toernooi-, bar en activiteiten commissie wil bedanken voor hun inzet. Normaal doe ik dat in een afsluitend praatje op een toernooi maar dat kwam er deze keer niet van.

Helaas kon het open toernooi voor de jeugd niet doorgegaan in verband met (te) weinig animo. De week waarin het toernooi viel was er een waarin de middelbare schooljeugd te maken had met tentamens, herexamens, toets weken, schoolkampen, schoolreisjes. etc. Ook de jongste jeugd liet het helaas af weten. 

Gelukkig was het verenigingstoernooi op 6 juni een daverend succes. Ongeveer 40 koppels van 6 verenigingen streden om de eer. Het was een gezellig drukte op een avond met heel lekker tennis weer. Natuurlijk deed onze vereniging buiten mededinging mee en ging de eer deze avond naar Voetbal Vereniging Hardinxveld die een mooie prijs toevoegde aan haar palmares in het jaar dat ze 75 jaar bestaan.

De laatste weken hebben jullie de nodige activiteiten gezien waarbij bijna 50 jongens, meisjes, dames en heren hebben kunnen kennis maken met tennis. Onder begeleiding van de tennisschool maken deze personen in 4 lessen van een uur dus kennis met tennis. Doel hiervan is die mensen te enthousiasmeren voor het mooie spelletje wat we allemaal een warm hart toedragen. Plannen maken vooraf, flyeren huis aan huis in Hardinxveld en Sliedrecht en op de braderie, er is heel veel inspanning geleverd om extra mensen naar onze vereniging te halen. Hopelijk maakt een groot deel van de mensen gebruik van een vervolgactie en worden ze zelfs lid van onze vereniging. Hoewel de actie nog niet is afgelopen wil ik een ieder die daarvoor extra inspanningen heeft geleverd bedanken.

Veel tennisplezier de komende tijd en een fijne vakantie.


donderdag 7 juli 2016, 19:44 uur 0 reacties (reageer)
Vooruitblik 2e seizoenshelft
 J.K. Dolk  Algemeen  106x gelezen

Seizoen 2016/2017 is al weer voor een groot deel onderweg waarbij wij diverse geslaagde activiteiten hebben mogen organiseren. Het openingstoernooi, verenigingentoernooi en het open toernooi zitten er inmiddels op en we gaan met zijn allen even genieten van een welverdiende zomerstop. Vrij snel daarna staan de clubkampioenschappen eind augustus alweer op het programma waarvoor kan worden ingeschreven via toernooi.nl (zie het afzonderlijke bericht hierover op de site). Daarnaast zal de herfstcompetitie weer losbarsten en organiseren wij uiteraard in november weer het altijd gezellige en succesvolle Apollotoernooi. Aansluitend aan de herfstcompetitie zullen wij daarnaast de wintercompetitie weer nieuw leven in gaan blazen. Wij zijn momenteel druk bezig om de laatste details uit te werken en informeren jullie later verder over deze competitie. In hoofdlijnen komt het erop neer dat in dubbels kan worden ingeschreven en je in de wintermaanden ongeveer één keer per twee weken een wedstrijd zult spelen in het weekend. Degene die aan het eind van de competitie bovenaan staan in de poules hebben gewonnen.

Heb je vragen over één of meer van de activiteiten die LTC de Merwede organiseert stuur dan een mail naar barryscheeren@live.nl of spreek mij een keer aan op de club.

Graag tot ziens op onze activiteiten en geniet van de zomer! 


donderdag 7 juli 2016, 19:42 uur 0 reacties (reageer)
Alle winnaars op een rijtje
 J.K. Dolk  Toernooien  104x gelezen
Het thema van het Open Rabo toernooi 2016 was “tropisch” en dat hebben we geweten. Muggenplagen en tropische buien werden afgewisseld door een tropisch zonnetje dat af en toe om de hoek kwam kijken. Als organisatie kijken wij tevreden terug op een gezellig open toernooi met mooie en spannende wedstrijden. Net als afgelopen jaren speelden wij uitsluitend in poules en dit jaar zaten er weer een aantal poules bij waar pas op de laatste speeldag een beslissing viel. Wij feliciteren de winnaars van deze editie:

- HE 4 Rico van Wijgerden
- DE 4 Agda van Huët
- HD 4 Andrew Nederlof en Marco Stuurman
- HE 5 Marco van Reijswoud
- HD 5 Sander Nagelkerken en Tim Stronks
- DD 5 Hendra van der Linden-Francken en Debbie Slagboom
- GD 5 Merel van Krieken en Corné Tromp
- HE 6 Ruben van der Wouden
- DD 6 Kristel Boon en Linda Geelen
- HD 7 Arnoud Rodenburg en Theo de Wolff
- DD 7 Kitty de Jong-Klop en Esther Tromp
- GD 7 Ingeborg den Hartog en Barry Scheeren
- HD 7 35+ Leonard de Leng en Theo van de Plas
- DD 7 35+ Nellie Bouwman-Hoekwater en Ali Kramer
- GD 7 35+ Maartje Blokland en Thomas van Druten
- HE 8 Rémon Steenbruggen
- DE 8 Roxanne Saarberg
- HD 8 Andre van Iperen en Vincent aan de Wiel
- DD 8 Mylène Rikkers en Sharon Rikkers

Tot slot bedanken wij alle vrijwilligers voor het mogelijkmaken van dit toernooi en alle deelnemers voor de deelname aan ons open toernooi. Wij zien jullie graag terug volgend jaar met weer een ander thema (zonder tropische buien...).
De Toernooicommissie


donderdag 7 juli 2016, 19:40 uur 0 reacties (reageer)
1 2 3 4 5 6 7 ...
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Algemeen
 Baan- park
 Bardienst
 Bas Tennis Academy
 Competitie
 Jeugd
 Klaverjassen
 Lid Worden
 Lidmaatschap beĂ«indigen
 Redactie Inside
 Sponsor worden (Pakketten)
 Sponsors
 TENNISMARATHON
 Tennismarathon inschrijven
 Tennismarathon nieuws
 Toernooien
 Website
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
10 November
 Algemene Ledenvergadering, 20.00 uur

11 November
 Klaverjassen, aanvang 19.45 uur

12 November
 Apollotoernooi senioren, 16.30 uur

20 November
 JoJo-toernooi

 Competitie teams 
Senioren
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Heren
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Gemengd
 Zaterdag Heren

Junioren
 Zondag Gemengd
 Zondag Jongens