Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke berichten
31 dec. Sponsor de club zonder extra te betalen!!
18 sep. JoJo toernooi, 19 november
18 sep. Introducétoernooi 2017, schrijf je nu in!
26 mei Verenigingentoernooi - 9 juni
13 feb. Voor wat hoort wat...
30 dec. Nieuw terrasmeubilair met dank aan Club van 25/50
14 okt. Lid worden?
4 jun. Proeflidmaatschappen LTC de Merwede
Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
jongens-jeugd.jpg
IMG-20150909-WA0005.jpg
IMG_8218.JPG
Meest recente foto's
Sponsor de club zonder extra te betalen!!
 J.K. Dolk  Sponsors  289x gelezen
SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!
zondag 31 december 2017, 13:11 uur 0 reacties (reageer)
Van de voorzitter november 2017
 J.K. Dolk  Algemeen  2x gelezen
Als ik dit schrijf heb ik officieel afscheid van de club genomen als voorzitter. Met mij zijn ook secretaris Johan Blokland, penningmeester Corné Tromp en Janet van Andel (algemene zaken) afgetreden. Door toevalligheid van omstandigheden stopt in een keer het dagelijks bestuur. Er is absoluut geen sprake van onmin, want ikzelf had vorig jaar al aan gegeven dat ik dit jaar niet (her)verkiesbaar zou zijn. Later gaf Johan Blokland ook aan het na 25 jaar bestuurswerk welletjes te vinden en Janet en Corné hebben met persoonlijke omstandigheden (werk en gezondheid) te maken die hun besluit natuurlijk rechtvaardigen.

Voor Johan en Corné hebben we waardige opvolgers gevonden. Johan wordt opgevolgd door Merel van Krieken en Corné door Wendy de Haan. Een nieuwe voorzitter is er nog niet maar hopelijk zal dat binnen enkele maanden na nu alsnog gebeuren. Tot die tijd blijf ik actief op noem het maar ad interim basis. Voor Janet wordt nog wel naar een opvolg(st)er gezocht om toch weer een voltallig bestuur te krijgen. Een en ander is vorige week toegelicht tijdens de algemene ledenvergadering.

Zoals al aangegeven was vorige week de algemene ledenvergadering. Dank aan allen die aanwezig waren om te ervaren hoe het met de club is gegaan het afgelopen jaar maar ook gezamenlijk vooruit te kijken. Wat ging goed op de vereniging, wat ging minder goed of zelfs slecht. Hieruit moeten we lering trekken en dan dingen verbeteren waar mogelijk. Zo werd de staat van de banen besproken waarop deze tijd van het jaar behoorlijk wat mosgroei is en de zichtbaarheid van de lijnen. Maar ook werd er gesproken over het bezien wat de mogelijkheden zijn om geld te besparen via de plaatsing van zonnepanelen. Met andere woorden genoeg uitdagingen voor de bestuurs- en commissieleden. Als leden overigens buiten de vergadering input hebben dan horen we dat natuurlijk ook graag. In de ledenvergadering hebben we ook gekeken hoe de vereniging er financieel voor staat. Ik mag wel zeggen dat we financieel gezond zijn door jarenlang een zuinig beleid te hebben gevoerd.

Tijdens de ledenvergadering zijn er ook nog 2 jubilarissen gehuldigd. Martien Goedhart en Albert Schakel zijn beiden 25 jaar lid van onze mooie vereniging. Naast actieve tennissers hebben beide heren zich ook ingezet voor de vereniging naast de baan. Albert is al jaren lid van de barcommissie en Martien is onze reporter die wedstrijdverslagen opstelt en de contacten onderhoud met plaatselijke en regionale media.

Veel tennisplezier de komende tijd.

maandag 13 november 2017, 12:41 uur
Voorjaarscompetitie 2018
 J.K. Dolk  Competitie  3x gelezen
Het duurt nog even voordat de voorjaarscompetitie weer losbarst in het nieuwe tennisseizoen, maar de inschrijving hiervoor sluit al begin december. Geef je daarom snel op bij Johan (jblokland213@kpnplanet.nl).
Naast de bestaande competitieteams zijn wij ook op zoek naar nieuwe teams. Heb je interesse maar heb je nog geen team geef dit dan aan bij Barry (barryscheeren@live.nl), wij zullen dan met je meedenken om een team te formeren.
Daarnaast kun je het ook bij Barry aangeven als je graag op een reservelijst voor de competitie wilt komen om jezelf als invaller beschikbaar te stellen.

Mochten jullie nog vragen over de competitie hebben vernemen wij dat natuurlijk ook graag.

maandag 13 november 2017, 12:38 uur
Van de sponsorcommissie
 J.K. Dolk  Algemeen  2x gelezen
De laatste jaren hebben we wat meer sponsors aan onze vereniging kunnen binden. Hoog tijd om jullie te informeren over de laatste ontwikkelingen op dit gebied!
Het afgelopen jaar hebben we diverse nieuwe initiatieven in gang kunnen zetten. Zo is er in juni een succesvolle eerste editie van het Inner Stance bedrijventoernooi geweest. Aan dit evenement deden 24 koppels van diverse bedrijven mee, waarbij we zowel bestaande sponsors als nieuwe gezichten mochten begroeten. Behalve van een sportieve en gezellige tennisavond konden de deelnemers genieten van een maaltijd verzorgd door Cuisine Compleet.

Een tweede activiteit die we dit jaar hebben opgestart betreft de mogelijkheid om bij te dragen aan de vereniging via Sponsorkliks. Door via Sponsorkliks bestellingen te doen bij webshops ontvangt de club een provisie over je aankoopbedrag. Zelf betaal je net zo veel als anders, maar je verdient tegelijkertijd geld voor de club. Via de banner op de website of in de nieuwsbrief kun je bestellingen doen. Bekende websites waarvoor dit werkt zijn Bol.com, Booking.com en Thuisbezorgd.nl Dit is echter een beperkte selectie uit het grote aanbod!

Ook voor het komende jaar staan diverse zaken op het programma. Zo is er een nieuwe mogelijkheid om een Trespa reclamebord te sponsoren bij de minibaan (waar reeds twee borden van Inner Stance hangen). Voor slechts € 100 per jaar kan een bedrijf zichzelf promoten en onze club ondersteunen! Daarnaast willen we de mogelijkheid onder de aandacht brengen om met je bedrijf onze banen te huren, eventueel in combinatie met een tennisclinic en/of een buffet. 
Ten slotte willen we ons sponsorbestand graag uitbreiden met sponsors voor onze toernooien. Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor voor het open toernooi, maar ook toernooisponsoring in beperktere vorm of hoofdsponsoring van één van de andere toernooien behoort tot de mogelijkheden! Neem contact op met één van de leden van de sponsorcommissie voor meer informatie!

Zoals jullie hebben kunnen lezen hebben we als sponsorcommissie genoeg plannen en ambities. Wij kunnen daarbij nog iemand gebruiken die met ons mee wil denken, potentiële sponsors kan benaderen en/of mee wil werken aan de uitvoering van bovengenoemde plannen. Lijkt het je leuk om dit te doen, neem dan contact op met één van de leden van de sponsorcommissie!

Sportieve groet,

Pieter-Jan Koolmees (pjkoolmees@gmail.com)
Hans Ritmeester (h.ritmeester@kpnplanet.nl)
Corné Tromp (cornetromp@hotmail.com)

maandag 13 november 2017, 12:34 uur


ALGEMENE LEDENVERGADERING
 J.K. Dolk  Algemeen  39x gelezen
Hierbij nodigen wij u uit voor de Algemene Ledenvergadering van L.T.C. de Merwede, welke gehouden zal worden op donderdag 9 november 2017 in ons clubhuis. Aanvang 20.00 uur.


De agenda is als volgt:

01.  Opening
02.  Medelingen van de voorzitter
03.  Notulen van de Algemene Ledenvergadering d.d. 10 november 2016 
04.  Ingekomen stukken
05.  Mededelingen en voorstellen commissies. Terugblik en vooruitblik

PAUZE

06. Financieel verslag, begroting 2018 en vaststelling contributie 2018. 
Gegevens eventueel van te voren op te vragen bij de secretaris vanaf 6 november, verder ter inzage op de Ledenvergadering.
07. Verslag kascontrolecommissie (W. Huijgen en H. Ritmeester)
08.  Benoeming nieuwe kascontrolecommissie
09.  Bestuursverkiezing

Volgens rooster is aftredend:
E. Muilwijk Voorzitter Niet Herkiesbaar
C. Tromp Penningmeester Niet Herkiesbaar
J. Blokland Secretaris Niet Herkiesbaar
J. van Andel Algemene Zaken Niet Herkiesbaar
B. Scheeren Toernooicommissie Herkiesbaar
Tegenkandidaten kunnen zich opgeven tot uiterlijk 9-11-2017 bij de secretaris.
10. Rondvraag.
11. Sluiting.

 
Johan Blokland
Secretaris


zaterdag 21 oktober 2017, 22:38 uur 0 reacties (reageer)
Van de voorzitter oktober 2017
 J.K. Dolk  Algemeen  30x gelezen
Als ik dit schrijf zijn we ineens weer lekker aan het na zomeren na weken van matig weer met regelmatig regen en wind en temperaturen onder de gemiddelde waarden voor het tijd van het jaar (bron KNMI).

Nog 2 speelronden en dan zit de herfstcompetitie er op. Het ene team presteert boven verwachting, terwijl andere teams het niet lukt het niveau te halen dat in eerdere competities zo vanzelfsprekend was. Maar ja, je moet het maar zo zien waar winnaars zijn ook verliezers. Een tenniscompetitie lijkt net op het echte leven. En een andere doordoener daar dan nog maar bij; ‘’nieuwe ronde, nieuwe kansen’’. Het kan zo maar omslaan in die laatste speelrondes. Dus laat nog even zien wat je waard bent die laatste wedstrijden.

Ook voor niet competitiespelers geldt natuurlijk laat je tenniskunsten op de baan zien en werk lekker aan ontspanning en aan je gezondheid. Hou daarbij de agenda goed in de gaten en schrijf je waar mogelijk in voor activiteiten die op de vereniging worden gehouden.

Veel tennisplezier de komende tijd.
dinsdag 17 oktober 2017, 11:20 uur 0 reacties (reageer)
Van de voorzitter september 2017
 J.K. Dolk  Algemeen  42x gelezen
Als ik dit schrijf zijn we aan het bijkomen van de vele regen in de afgelopen weken. Maar ja het kan allemaal nog veel erger getuige de orkanen die heel veel mensen elders in de wereld hebben getroffen of aardverschuivingen met dodelijke afloop na heftige regenval. 

Gelukkig is er wat beter weer op komst, dus zolang het nog kan lekker buiten zijn en actief sporten of naar een wedstrijdje tennis kijken op de vereniging. Lekker hoor. Sinds dit weekend zijn weer veel van onze clubgenoten actief in diverse competities. Komt allen eens kijken en moedig je maatjes van de tennis aan. Kijk ook naar de agenda voor de komende tijd en de oproepen om aan activiteiten mee te doen zoals de wintercompetitie of eendaagse toernooien op vereniging.

Die bovenbedoelde schwung hebben we nodig. Aandacht van leden voor andere leden, deelnemen aan activiteiten op de vereniging, maar ook nadenken over de toekomst van de vereniging. Hoe houden we iedereen aan boord en hoe laten we leden binnen hun mogelijkheden een steentje bijdragen aan de vereniging. Goede ideeën voor leuke activiteiten zijn altijd welkom. Als bestuur en als commissies weten we zeker niet alles en luisteren we graag naar positieve input van anderen. 

Veel tennisplezier de komende tijd.

maandag 18 september 2017, 09:57 uur 1 reactie (reageer)
Schrijf je weer in voor de wintercompetitie!
 J.K. Dolk  Toernooien  43x gelezen
Na het grote succes van de wintercompetitie afgelopen jaar zullen wij wederom de wintercompetitie organiseren. Dé manier om ook in deze periode lekker buiten actief te zijn op de tennisbaan. Deze competitie zal vanaf 26 november tot en met eind maart op de zondagmiddag gaan plaatsvinden. De speeltijden zijn van 13:00 tot 14:30 en van 14:30 tot 16:00. De wedstrijden worden gespeeld om twee gewonnen sets (derde set super tie-break). Ons streven is dat per koppel en per onderdeel om de 2/3 weken een wedstrijd zal worden gespeeld. Wij spelen deze competitie in poules welke zoveel mogelijk op speelsterkte worden ingedeeld in de categorieën herendubbel, damesdubbel en gemengd dubbel.

Er kan per team worden ingeschreven. Een team bestaat uit minimaal twee personen en maximaal 3 (bij HD/DD) of maximaal 4 (bij GD) waarbij minimaal één deelnemer (competitie)lid is van LTC de Merwede. Dit team kan verder bestaan uit leden van LTC de Merwede of van een andere tennisvereniging. 

Er worden bardiensten geregeld zodat na de wedstrijden nog gezellig een drankje kan worden gedaan. Daarnaast krijgen jullie net als voorgaand jaar na de wedstrijd nog wat lekkers voorgeschoteld, dit kan variëren van een lekkere soep tot een overheerlijke macaroni. Het verzetten van wedstrijden is om deze reden niet mogelijk. Dit jaar is het bij het inschrijven mogelijk om vooraf maximaal 2 dagen als verhinderd op te geven. In het geval van andere verhinderingen wordt gespeeld met een invaller, net als voorgaand jaar zullen wij hier flexibel mee omgaan.

Het inschrijfgeld bedraagt € 10 per speler, met een maximum van € 20 per team. Inschrijven kan via toernooi.nl via de volgende link:  https://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=226B6A39-B20A-4931-938E-0D82B47822C2 

In het geval je met een derde of vierde teamlid speelt verzoeken wij je om deze naam/namen bij de notities in te vullen.

De beslissing of een speelronde in verband met weersomstandigheden niet doorgaat zal worden genomen door de competitieleiding. Wij zullen dit communiceren middels een groepsapp die voor de wintercompetitie zal worden aangemaakt. Graag met inschrijven bij de notities aangeven welk(e) telefoonnummer(s) wij hiervoor kunnen gebruiken.

LET OP: De inschrijving sluit (in verband met het indelen) op 12 november!

Wij hopen weer op jullie deelname!

De toernooicommissie

maandag 18 september 2017, 09:53 uur 0 reacties (reageer)
JoJo toernooi, 19 november
 J.K. Dolk  Toernooien  53x gelezen
Aansluitend op het introducétoernooi organiseert LTC de Merwede wederom het JoJo toernooi op zondag 19 november. Het Jong-oud Jong-oud toernooi is een toernooi waarbij jong en oud samen spelen. 
Het JoJo toernooi begint om 10:45 met een drankje en wat lekkers waarna om 11:00 de eerste wedstrijden de baan op gaan. Wij verwachten rond 15:00 af te ronden met tussendoor nog een gezellige lunch met elkaar.

Minimaal één van het JoJo koppel moet lid zijn van LTC de Merwede, dat beide lid zijn mag natuurlijk ook!

Grijp deze kans om met vader/moeder, dochter/zoon, broer/zus, oom/tante, neef/nicht, vriend(in) of kennis mee te doen aan dit gezellige toernooi.

Inschrijven kan per mail bij  jeugdcommissiemerwede@hotmail.com. Geef daarbij de namen door van de deelnemers, een telefoonnummer waarop wij jullie indien nodig kunnen bereiken en de speelsterkte (of mate van ervaring met tennis voor de niet-leden) zodat wij de wedstrijden zoveel mogelijk op sterkte kunnen indelen. 

Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50 en voor jeugdleden van LTC de Merwede is het toernooi gratis.
De inschrijving sluit op dinsdag 15 november.

Wij hopen op jullie deelname!

De jeugdcommissie en toernooicommissie

maandag 18 september 2017, 09:51 uur 0 reacties (reageer)
Introducétoernooi 2017, schrijf je nu in!
 J.K. Dolk  Toernooien  77x gelezen
In plaats van het Apollotoernooi hebben we dit jaar een nieuwe activiteit op de agenda staan, het Introducétoernooi! Met dit toernooi is het de bedoeling dat de leden van LTC de Merwede meedoen met een introducé. Deze introducé kan bijvoorbeeld een collega, buur, familielid of kennis zijn, enige voorwaarde is dat diegene op dit moment geen lid is van een tennisvereniging. Gooi dus een balletje op op het werk, een racket over de schutting naar de buren of organiseer een heuse auditie binnen de familie en doe gezellig mee!

Je kunt je inschrijven voor de vrijdagavond 17 november of de zaterdagmiddag 18 november. Kan je niet kiezen en wil je met twee introducés meedoen dan kun je ook inschrijven voor zowel de vrijdag als de zaterdag. Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50 per persoon per onderdeel.

Inschrijven kan per mail bij  Barryscheeren@live.nl waarbij wij de volgende informatie nodig hebben:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naam lid LTC de Merwede:
Speelsterkte lid LTC de Merwede:
Telefoonnummer:
Naam Introducé:
Speelsterkte introducé: nog nooit getennist/enige ervaring/ruime ervaring
Eventuele voorkeur voor speeldag: vrijdagavond/zaterdagmiddag/beide mogelijk

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wij hopen op jullie deelname! Mochten jullie nog vragen hebben over dit toernooi vernemen wij dat natuurlijk graag. De inschrijving sluit op dinsdag 14 november.

De toernooicommissie

maandag 18 september 2017, 09:47 uur 0 reacties (reageer)
1 2 3 4 5 6 7 ...
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Algemeen
 Baan- park
 Bardienst
 Bas Tennis Academy
 Competitie
 Jeugd
 Klaverjassen
 Lid Worden
 Lidmaatschap beëindigen
 Redactie Inside
 Sponsor worden (Pakketten)
 Sponsors
 TENNISMARATHON
 Tennismarathon inschrijven
 Tennismarathon nieuws
 Toernooien
 Website
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
17 November - 19 November
 Lang weekend toernooi (inc. JoJo-toernooi)

26 November
 Aanvang wintercompetitie

 Competitie teams 
Senioren
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Gemengd
 Vrijdag Heren
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Gemengd
 Zaterdag Heren

Junioren
 Zondag Jongens