Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke berichten
31 dec. Sponsor de club zonder extra te betalen!!
31 maa. Wij doen mee met de Rabobank Clubkas Campagne!
28 nov. UPDATE: Wintercompetitie
8 aug. Clubkampioenschappen jeugd en senioren 2016
13 feb. Voor wat hoort wat...
30 dec. Nieuw terrasmeubilair met dank aan Club van 25/50
14 okt. Lid worden?
4 jun. Proeflidmaatschappen LTC de Merwede
Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
jongens-jeugd.jpg
IMG-20150909-WA0005.jpg
IMG_8218.JPG
Meest recente foto's
Sponsor de club zonder extra te betalen!!
 J.K. Dolk  Sponsors  114x gelezen
SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!
zondag 31 december 2017, 13:11 uur 0 reacties (reageer)
Inschrijven open jeugdtoernooi
 J.K. Dolk  Toernooien  0x gelezen
Beste jeugdleden, 

Van 24 juni t/m 2 juli vindt het altijd gezellige open jeugdtoernooi weer plaats bij L.T.C. de Merwede voor kinderen in de klasse tot en met 12 jaar, tot en met 14 jaar en tot en met 17 jaar.
 
Voor de jongere kinderen (categorie Rood en Oranje) organiseren we een Event volgens de richtlijnen van Tenniskids. Dit wordt gespeeld op woensdag 28 juni van 14.00 - 16.00 uur en op vrijdag 30 juni van 16.00 - 18.00 uur.
 
Natuurlijk verwachten we dat al onze jeugdleden meedoen. Ken je kinderen van andere verenigingen, nodig die dan ook uit zodat we voor alle onderdelen poultjes kunnen maken en je lekker veel kan spelen.

 
Schrijf je snel in!
Vanaf nu kan je je inschrijven via onderstaande link:

Inschrijven kan tot uiterlijk 20 juni
 
Graag tot ziens!

Groetjes de jeugdcommissie


dinsdag 23 mei 2017, 09:44 uur 0 reacties (reageer)
Dames LTC de Merwede winnen opnieuw
 J.K. Dolk  Competitie  0x gelezen
Het in de tweede klasse uitkomende damesteam van LTC de Merwede startte de competitie goed. Van de eerste 4 wedstrijden werden er ruime met de maximale score van 5-0 gewonnen. Een wedstrijd ging nipt met 3-2 verloren. De ploeg neemt met 2 punten voorsprong op nummer twee de koppositie in.  Zaterdag moest de ploeg het opnemen tegen het in de middenmoot bivakerend TOP uit Papendrecht. Opnieuw wisten de dames met de maximale  score van 5-0 te winnen. 

Het eerste damesteam heeft dit seizoen een gewijzigde samenstelling en aanvankelijk wilde het team in de eerste klasse uitkomen. De KNLTB wilgde het verzoek niet in en deelde het team in de 2e klasse in. In deze tweede klasse is de tegenstand van de meeste teams te gering en daardoor worden de meeste wedstrijden zonder verliespartijen gewonnen. Alleen het Schelluinse SLTVR is een tegenstander van formaat. Het toeval wilde dat de dames van LTC de Merwede deze tegenstander trof toen een deel van het team op vakantie was en er met veel invallers moest worden aangetreden. Deze partij werd toen nipt met 2-3 verloren. En omdat SLTVR alle partijen winst, lijkt de titel uit het zicht verdwenen. Vandaag de wedstrijd tegen TOP uit Papendrecht. 

Het spits werd afgebeten door Pamela de Haan die de eerste single voor haar rekening nam. Op papier heeft zij een hogere speelsterkte dat haar tegenstandster. Dat bleek ook op de baan. Het krachtverschil was te groot en De Haan hoefde maar één game af te staan. In een snelle en eenzijdige wedstrijd won zij deze partij met 6-1 en 6-0. 
De tweede partij was de eerste dubbelpartij. De zussen Marianne van der Vlies en Jolanda Kraaijeveld speelden die partij. Ook hier was het krachtsverschil tussen de twee duo’s groot. Van der Vlies en Kraaijeveld waren duidelijk sterker dan de dames uit Papendrecht. De eerste set werd met 6-2 gewonnen. In de tweede set ging het net zo makkelijk en die ging met 6-1 naar de dames van LTC de Merwede. Deze partij werd nog even onderbroken door een wolkbreuk, maar de bui was hevig maar kort en daarna kon de partij worden uitgespeeld.

De tweede single werd gespeeld door Brenda den Haan. Deze partij was een kopie van de eerste single. De krachtsverschillen waren te groot en de setstanden waren identiek. Daarmee kwam de score van de dag op 3-0. 
Brenda den Haan moest direct daarna weer spelen. Aan de zijde van Marianne van der Vlies speelde ze de tweede dubbel. En net zoals de tweede single een kopie was van de eerste, was deze tweede dubbel een kopie van eerste dubbelpartij. Van der Vlies en Den Haan speelden geconcentreerd en solide en gunden het Papendrechtse duo 3 games, De setstanden 6-2 en 6-1 spraken boekdelen. 

De laatste partij werd gespeeld door Jolanda Kraaijeveld en Rianne Star. En deze derde dubbelpartij ging nog makkelijker dan de twee daarvoor. Kraaijeveld en Star speelden sterk en gaven het duo van TOP geen enkele kans. Slecht één game moesten Kraaijeveld en Star aan de tegenstanders laten: 6-0, 6-1. Voor de vierde keer in deze competitie wonnen de dames van LTC de Merwede met 5-0. Nog twee wedstrijden te gaan en wellicht komt er nog een verrassing uit de hoge hoed.

dinsdag 23 mei 2017, 09:42 uur 0 reacties (reageer)
Van de voorzitter - mei
 J.K. Dolk  Algemeen  8x gelezen
In mei leggen alle vogels een ei is een gezegde. Ook dit jaar zal dat wel weer gaan kloppen. Maar ook mei is een maand waarop er op onze vereniging genoeg te doen is of juist zaken worden voorbereid die later dit jaar op stapel staan. Kijk vooral naar de agenda van juni en je zult zien dat er heel wat bedrijvigheid zal zijn de komende weken.

De competitie is inmiddels ruim voorbij de helft en er zijn voor de meeste teams nog 2 speelrondes te gaan. Wie maakt er kans op een kampioenschap dit voorjaar is dan de vraag ? Enkele teams staan bovenaan of draaien bovenin mee. Andere teams hebben het uiterst moeilijk om aan te klampen bij het niveau in hun klasse. Zet nog even je beste beentje voor en het hoogst haalbare resultaat zal dan volgen.

Eind april hebben we nog wat geld voor onze mooie vereniging verkregen. Zo is er met de Rabobank Clubkas campagne EUR 662,00 toebedeeld aan onze vereniging. Alle leden bedankt voor het stemmen op onze vereniging of het overtuigen van niet leden om op onze vereniging te stemmen. Volgend jaar is er weer geld te verdelen door Rabobank Merwestroom en moeten we dit weer goed in de gaten houden. 

Verder heeft er weer een team meegespeeld in de tentquiz die werd georganiseerd door Stichting Het Vierspan rond Koningsdag. Een team met 9 dames en een heer was na meer dan 40 vragen als eerste in de voorronde geeindigd. Een uiterst knappe prestatie in de wetenschap dat er meer dan 25 teams deelnamen. Daarna mocht die enige heer (voorzitter) zijn best doen om die plek vast te houden en daarmee de hoogst haalbare prijs uit de pot met geld te scoren. Hoewel er in de finale door hem meer goede antwoorden werden gegeven dan door de andere finalisten was er helaas wat pech bij een van de vragen die werd gesteld. Deze werd onterecht niet goedgekeurd waardoor ineens in plaats van te verhuizen naar de 1e plek op dat moment verhuisd moest worden naar plaats 3 achter de finaletafel. Tegelijk hiermee was de tijd voorbij en was het over voor LTC de Merwede in die spannende finale. Toch hebben we met het hele team EUR 150,00 voor de vereniging weten binnen te halen.

Veel tennisplezier de komende tijd en volgend jaar gaan we toch een keer die eerste prijs pakken bij de tentquiz. 


maandag 15 mei 2017, 11:50 uur 0 reacties (reageer)


Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!
 J.K. Dolk  Algemeen  9x gelezen
Voeg L.T.C. de Merwede toe op Facebook en mis geen actie of mededeling meer!
Via deze link kun je ons toevoegen: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008821624461
Krijg je de nieuwsbrief nog niet? Stuur dan een mail naar iwendels@planet.nl
maandag 15 mei 2017, 11:45 uur 0 reacties (reageer)
Geslaagde tennisavond voor Alpe d'HuZes
 J.K. Dolk  Toernooien  11x gelezen
Op 22 april 2017 vond een bijzonder evenement plaats bij LTC de Merwede. Om geld in te zamelen voor Alpe D'HuZes / KWF organiseerde het Hardinxveldse Team CooperVision samen met LTC de Merwede een tennistoernooi. Tegen een kleine vergoeding konden deelnemers meedoen aan een clinic van Bas Tennis Academy of aan het tennistoernooi dat na de clinic volgde. Een aantal spelers deden zelfs aan beide evenementen mee! De avond kende een gevarieerd deelnemersveld met leden van onze vereniging, maar ook veel nieuwe gezichten, die hun kans schoon zagen om hun tennistalenten ten toon te spreiden. Zij konden dit doen voor een goed opgekomen publiek dat niet alleen van het tennis, maar ook van de muzikale klanken van DJ ToMi kon genieten.

Naast een leerzame clinic en leuke tenniswedstrijden leverde deze avond een mooi bedrag van € 550 op voor het goede doel. Wij wensen Team CooperVision veel succes op 1 juni, wanneer zij gaan proberen zoveel mogelijk de Alpe D'Huez te beklimmen!

maandag 15 mei 2017, 11:36 uur 0 reacties (reageer)
Inner Stance Bedrijventoernooi
 J.K. Dolk  Toernooien  21x gelezen

Beste verenigingsgenoten,

Op donderdagavond 8 juni organiseren wij het Inner Stance Bedrijventoernooi. Tijdens deze avond strijden koppels van diverse bedrijven tegen elkaar. Daarnaast is er een buffet, de mogelijkheid tot het volgen van een tennis clinic en genoeg ruimte om  te netwerken.

Wij zouden het  ontzettend leuk vinden als we bedrijven met behulp van onze eigen leden enthousiast kunnen maken en te zorgen voor een mooi deelnemersveld.

Werk jij dus bij een bedrijf die het, tegen een redelijke vergoeding, leuk vind hier aan deel te nemen of ken jij bedrijven die hier interesse in hebben? Laat het ons dan weten, via: merwedebedrijventoernooi@hotmail.com

Zie voor meer informatie de onderstaande flyer.

Wij kijken uit naar jullie reacties!

Met sportieve groeten,

Hans, Pieter-Jan, Janet, Jordi en MerelDownload bestanden
Flyer Inner Stance bedrijventoernooi 165 KB (40x opgehaald)
maandag 1 mei 2017, 10:03 uur 0 reacties (reageer)
Mixed team LTC de Merwede herstelt zich
 J.K. Dolk  Competitie  51x gelezen
Het mixed team van LTC de Merwede was de competitie met een valse start begonnen. In de eerste wedstrijd  verloor het team kansloos met 5-0 van en bij LTC Kralingen. In de thuiswedstrijd tegen Alblasserdamse TV moest de ploeg zich proberen te herstellen van die grote nederlaag. Het team dat met twee invallers moest aantreden slaagde daar prima in en wist deze wedstrijd met 4-1 te winnen en daarmee te klimmen op  de ranglijst.
 
Annemiek Smaal en André van Iperen waren de invallers die vandaag het mixed team completeerden. Vanwege het Paasweekeinde waren er paar afwezigen. Vaste spelers Jesper Dolk en Monica Loeve waren wel aanwezig. Annemiek Smaal nam als invalster ook de single partij voor rekening. Deze routinier toonde direct haar ervaring en klasse door haar tegenstandster geen punt te gunnen. Met dubbelhandige strakke slagen en slim tactisch spel won ze eenvoudig met twee keer 6-0. De andere invaller André van Iperen speelde twee dubbelpartijen. De eerste was met captain Jesper Dolk in de heren dubbel. Zij waren duidelijk sterker dan het Alblasserdamse duo. In de eerste set hadden Dolk en Van Iperen genoeg  aan éé’n break om de set te winnen. In de tweede set was de tegenstand al snel gebroken en met 6-1 wisten de Hardinxvelders die set ook binnen te slepen.

Van Ipereren speelde ook een mixed dubbel met Monica Loeve. Deze partij was heel spannend.  De eerste set werd met 4-6 gepakt door het koppel van Alblasserdamse TV. In de tweede set kwamen Loeve en Van Iperen goed terug en die ging met 6-2 naar LTC de Merwede. Een derde set moest de beslissing brengen. Lang ging dat gelijk op en de winst had naar beide duo’s kunnen gaan. De beslissende punten werden gemaakt door Loeve en Van Iperen en daardoor wonnen zij de derde set met 6-4. Captain Jesper Dolk trad aan in de heren enkel partij van de dag. Hij kon zijn partij niet in winst omzetten. Hij streed fanatiek voor de winst, maar zijn tegenstander was net iets sterker. De eerste set verloor Dolk met 3-6 en in de tweede set werd het 2-6 voor zijn opponent. 

Ten slotte was het de beurt aan de dames in hun dubbel partij. Monica Loeve en Annemiek Smaal brachten een mooie mix van jeugdig enthousiasme en ervaring binnen de lijnen. Loeve en Smaal waren een maatje te groot voor de dames van Alblasserdamse TV en met 6-0 werd de eerste set gewonnen. In de tweede set verslapte de concentratie iets en was de tegenstand van hun tegenstanders groter. De tweede set werd gewonnen met 6-4. Door deze resultaten stond er een 4-1 uitslag op de borden voor het mixed team van LTC de Merwede en daarmee werd de wrange smaak van de nederlaag in de eerste competitieronde een beetje weggespoeld. 


donderdag 20 april 2017, 17:12 uur 0 reacties (reageer)
Inschrijven open toernooi 2017
 J.K. Dolk  Toernooien  49x gelezen
Inmiddels is de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie gespeeld: het tennisseizoen is weer geopend!

Hoewel het nog ver weg lijkt willen wij jullie alvast op de hoogte brengen van ons Open Toernooi. Van zaterdag 17 juni t/m zondag 25 juni 2017 kunnen jullie weer strijden om de titel in diverse enkel-en dubbelcategorieën. 

Schrijf je in via onderstaande link:

https://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=00DC2412-77BE-4023-B295-4C55B2984846

De inschrijving sluit op dinsdag 13 juni om 18.00 uur
De kosten bedragen EUR 9 voor het eerste onderdeel en EUR 7 voor het tweede onderdeel.
Jullie kunnen tot de uiterste inschrijfdatum de inschrijving wijzigen, wachten tot het laatste moment is dus niet nodig.


donderdag 13 april 2017, 19:17 uur 0 reacties (reageer)
Van de voorzitter april 2017
 J.K. Dolk  Algemeen  62x gelezen
De winter is officieel nu ook voorbij. De afgelopen periode hebben de nodige (commissie-)leden zich ingezet om in en rond het clubgebouw alsmede op en rond de tennisbanen. Er zijn de nodige werkzaamheden verricht om ons tennispark klaar te maken voor de komende lente en zomerperiode. Bedankt daar weer voor.

Mooi op tijd dus voor de start van weer een drukke tennisperiode die is gestart met het openingstoernooi. De voorjaarscompetitie is ook weer gestart afgelopen weekend en er staat natuurlijk nog meer te gebeuren. Kijk hiervoor in de agenda vermeld op onze website. 

Veel tennisplezier 

donderdag 13 april 2017, 19:14 uur 0 reacties (reageer)
1 2 3 4 5 6 7 ...
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Algemeen
 Baan- park
 Bardienst
 Bas Tennis Academy
 Competitie
 Jeugd
 Klaverjassen
 Lid Worden
 Lidmaatschap beĆ«indigen
 Redactie Inside
 Sponsor worden (Pakketten)
 Sponsors
 TENNISMARATHON
 Tennismarathon inschrijven
 Tennismarathon nieuws
 Toernooien
 Website
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
8 Juni
 Bedrijven toernooi

9 Juni
 Sportverenigingentoernooi

19 Juni - 25 Juni
 Open toernooi senioren

 Competitie teams 
Senioren
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Gemengd
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Gemengd
 Zaterdag Heren

Junioren
 Zondag Gemengd
 Zondag Jongens