Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke berichten
28 nov. UPDATE: Wintercompetitie
8 aug. Clubkampioenschappen jeugd en senioren 2016
13 feb. Voor wat hoort wat...
30 dec. Nieuw terrasmeubilair met dank aan Club van 25/50
14 okt. Lid worden?
4 jun. Proeflidmaatschappen LTC de Merwede
Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
jongens-jeugd.jpg
IMG-20150909-WA0005.jpg
IMG_8218.JPG
Meest recente foto's
Nieuws vanuit de barcommissie
 J.K. Dolk  Bardienst  11x gelezen
Het nieuwe dienstenschema komt binnenkort weer online. Net als voorgaande jaren kunnen de diensten met de agenda ernaast weer ingevuld worden. Denk bij het invullen ook aan je deelname aan toernooien en competitie. Speel je zaterdag competitie? Neem dan een bardienst op vrijdag of zondag, daar help je de andere teams ook weer mee. Doe je altijd mee aan het Opentoernooi, neem dan geen dienst in die week. Veel handiger voor de wedstrijdcommissie en alsnog afkopen van een toernooidienst kost € 40,00!

Al jaren zijn de doordeweekse diensten heel stil, ook dit jaar kwamen er diverse klachten bij de barcommissie binnen. Daarom is met gemengde gevoelens besloten om geen diensten van maandag t/m donderdag open te stellen. Diensten tijdens de competitie en toernooien zijn veel harder nodig. Bijkomend voordeel is dat deze diensten 3 of 4 punten zijn en ben je met twee diensten klaar.

Doordat de kantine geopend kan worden door bestuurs- of commissieleden die vrij komen spelen, is er altijd gelegenheid om een drankje te nuttigen in onze gezellige kantine. Door het nieuwe kassasysteem is afrekenen eenvoudig en met het daaraan gekoppelde voorraadbeheer is het zicht op in- en uitgaande consumpties goed bij te houden.

Geen tijd voor bardienst? Er is altijd een plaatsje vrij in één van de commissies of het bestuur ;-)

Namens de barcommissie,

Janet

vrijdag 17 februari 2017, 11:03 uur 0 reacties (reageer)
Van de voorzitter februari 2017
 J.K. Dolk  Algemeen  8x gelezen
Hoewel dit voor mij niet gebruikelijk is, begin ik met een tweetal families heel veel sterkte toe te wensen. Dat is als eerste de familie van Cees Roskam. Cees is namelijk ruim een week geleden overleden. Hij was een actief lid van onze vereniging en heeft diverse jaren in de baan/park commissie gezeten. Het was schrikken toen hij vorig jaar vanuit het niets al snel niet meer kon tennissen vanwege zijn gezondheid,. Maar zo snel overlijden na zijn ziekte was toch wel heel erg. Daarnaast wil ik de familie Van der Linden heel veel sterkte toewensen bij de behandeling van de ziekte van hun dochter Romy. Een zeer sportieve tiener wiens leven en dat van haar ouders in enkele weken volledig een andere kant is opgegaan. Hoe wrang kan het leven soms zijn.

Als we naar het bovenstaande kijken zie je maar weer hoe waardevol een goede gezondheid is. Tennis kan daar zeker aan bijdragen maar ook niet meer dan dat. De laatste weken heeft het weer niet meegezeten waardoor wederom een ronde voor de wintercompetitie verplaatst moest worden en er vermoed ik ook te weinig deelnemers waren om het alles in de soep toernooi te verspelen. Maar als ik de weersvoorspellingen mag geloven is de vorst de komende tijd niet meer in Nederland dus alle reden om lekker de baan op te gaan.

Nog een paar weken en dan start de competitie (begin april). Met in totaal 16 teams zullen de leden van onze vereniging gaan strijden in diverse competities. Van deze teams zij er drie jeugdteams die allemaal op zondag zullen strijden om de eer in hun poules. Voor de start van de competitie hebben we natuurlijk het traditionele openingstoernooi. In het laatst weekend van maart en een week voor aanvang van de competitie wordt dat verspeeld voor senioren en junioren. Dat brengt me gelijk op nog wat punten.

Tijdens het openingstoernooi is er altijd de pasjesavond. Hier kunnen mensen die hun diensten hebben ingepland en de contributie hebben betaald hun nieuwe speelpas ophalen. In dat openingsweekend zal er voor het eerst gewerkt worden vanuit een cashless clubgebouw. We krijgen namelijk een nieuw , ZEER GEBRUIKSVRIENDELIJK, kassasysteem waarmee het niet meer mogelijk zal zijn om contant te betalen in ons clubgebouw. Nadere informatie krijgen jullie nog op een ander tijdstip.

Verder hebben wij als bestuur besloten om geen bardiensten te plannen op doordeweekse avonden. Het is al jaren een feit dat er heel weinig wordt geconsumeerd op die avonden, waarmee de bardienst weliswaar een gemakkelijke dienst maar ook een zeer saaie dienst vervult. We kunnen jullie inzet beter gebruiken tijdens wat drukkere evenementen vandaar deze keuze.

Een laatste ding dat ik nog wil vermelden is dat we als vereniging op zoek zijn naar een nieuwe schoonmaakster (m/v). Mocht je iemand weten die interesse heeft in een betaalde bijbaan voor enkele uren per week laat dat dan weten aan het bestuur.

vrijdag 17 februari 2017, 11:01 uur 0 reacties (reageer)
Vandaag 12/02/2017 gaan de wedstrijden niet door
 J. den Dunnen  Competitie  56x gelezen

De banen zijn vandaag helaas vanwege de nieuwe sneeuwval nog niet bespeelbaar. 

Verdere info over het inhalen volgt...

Groeten Barry

zondag 12 februari 2017, 12:24 uur 0 reacties (reageer)
Van de voorzitter januari 2017
 J.K. Dolk  Algemeen  28x gelezen

Allereerst wil ik een ieder het beste wensen voor 2017. Gezond en sportief het leven door is een ideale combinatie maar helaas niet voor iedereen weggelegd. Een ieder kent wel een persoon die op dit moment hard vecht om weer gezond te worden dan wel probeert ongemakken te overwinnen. Laten we met zijn allen hopen dat dat die personen lukt.

 

De winter zet zoals het nu lijkt toch door. Door regen, sneeuwval en vorst konden bijvoorbeeld de twee laatste rondes van de wintercompetitie niet gespeeld worden. Ook de tennisleraren en lessende leden hebben wat last van het onvoorspelbare weer en natuurlijk ook een ieder die vrij zijn of haar balletje wil slaan op de baan..

 

Toch zijn er ook weer zaken om naar uit te kijken. Kom dus uit je winterslaap en kom naar de tennisbaan om aan je gezondheid te werken en de sportieve strijd aan te gaan met bekenden en/of juist minder bekenden. De eerste meer officiële happening van het jaar is het ‘’ALLES (LOOPT) IN DE SOEP TOERNOOI’’. Dit toernooi wordt gespeeld op zaterdag 28 januari aanstaande. Kijk op onze website voor meer informatie en de aanvangstijd.

 

Tot een volgende keer.


dinsdag 17 januari 2017, 13:32 uur 0 reacties (reageer)


ALLES (LOOPT) IN DE SOEP-TOERNOOI
 J.K. Dolk  Toernooien  28x gelezen

Zoals jullie de laatste jaren gewend zijn ook dit jaar weer een THEMA-TOERNOOI

Dit toernooi vindt plaats op 28 januari om 16.30.

Dit jaar loopt alles in de soep…………nou ja, alleen het SOEP-BUFFET dan!

De formule is inmiddels bekend: deze avond speelt iedere deelnemer een aantal mixpartijen en wordt er voor de inwendige mens goed gezorgd.

De dames van de activiteiten commissie zullen zich weer uitleven, succes verzekerd met een goed aantal deelnemers, DUS SCHRIJF IN !

Inschrijven kan vanaf heden per email aan merelvankrieken@hotmail.com.  Daarnaast zullen we op korte termijn een inschrijfformulier ophangen in de hal van de tenniskantine.

          INLOOP 16.30 uur

          Inschrijfgeld EUR 5,00 persoon (ook alleen mee-eters)

          Inschrijving sluit op woensdagavond  25 januari ’17


vrijdag 13 januari 2017, 12:34 uur 0 reacties (reageer)
Van de voorzitter december 2016
 J.K. Dolk  Algemeen  63x gelezen
Als ik dit schrijf lijkt de winter te zijn begonnen met ’s nachts matige vorst en is dit dus de laatst ‘’Van de voorzitter’’ van 2016.

Recent hebben we tijdens de algemene ledenvergadering terug gekeken naar het afgelopen tennisjaar maar ook vooruit naar wat er komen gaat. Ongeveer 20 leden waren aanwezig tijdens genoemde vergadering. In vergelijking met voorgaande jaren helaas wat minder opkomst maar het was ook enorm slecht weer die avond wat wellicht mensen heeft doen besluiten toch maar niet naar de vergadering te komen.

Tijdens de vergadering zijn dus heel veel zaken besproken. Dit waren positieve zaken en ontwikkelingen doch ook zaken die aandacht nodig hebben van bestuur, commissies of juist de leden in zijn algemeenheid. Ook is er kort vooruit gekeken wat er allemaal weer verwacht mag worden in de komende periode. Hierbij werd bijvoorbeeld de wintercompetitie benoemd die recent is gestart met ongeveer 30 koppels. Een mooi resultaat dat maar weer laat zien dat onze vereniging leeft.

Tijdens de vergadering is er ook afscheid genomen van een bestuurslid. Marcel Scheeren had al eerder aangegeven niet herkiesbaar te zijn voor een volgende ambtsperiode. In het bestuur volgt Janet van Andel hem op. Marcel via deze weg nogmaals hartelijk dank voor je inzet voor de vereniging. Tijdens de ledenvergadering was er ook een jubilaris te begroeten namelijk Henk de Groot. Henk bereikte de mijlpaal van 25 jaar lid van onze mooie vereniging.

Rest mij een ieder fijne feestdagen toe wensen en een gezond, sportief en voorspoedig 2017.

woensdag 7 december 2016, 09:18 uur 0 reacties (reageer)
Inschrijving voorjaarscompetitie
 J.K. Dolk  Competitie  56x gelezen

Beste tennissers,


De wintercompetitie is nog niet begonnen of de uiterste inschrijftermijn voor de voorjaarscompetitie van de KNLTB komt er alweer aan. Uiteraard doen wij daar ook dit jaar als vereniging weer aan mee. Klik hier voor de speeldata van de voorjaarscompetitie.


Op onze vereniging kun je inschrijven voor de competitie op de vrijdagavond, zaterdag of zondag. Op vrijdagavond worden vier dubbelwedstrijden gespeeld, op zaterdag en zondag kun je kiezen tussen de variant van vijf wedstrijden (drie dubbel, twee enkel) en de variant van vier wedstrijden (alleen dubbels). Je kunt je aanmelden als mixteam (minimaal 2 dames en minimaal 2 heren) en als heren- of damesteam (minimaal 4 heren/dames). 


Voor 2017 is het ook mogelijk te kiezen voor een nieuwe competitievorm op de zondag. Dit betreft een competitie voor spelers met speelsterkte 8 of 9 en is gericht op startende tennissers. Voor deze competitie dient te worden ingeschreven met een team van minimaal 3, maar bij voorkeur minimaal 4 spelers (zowel heren als dames door elkaar). Op een competitiedag worden twee dubbels gespeeld tegen de tegenstander.


Schrijf jouw team uiterlijk 12 december in bij Johan Blokland (jblokland213@kpnplanet.nl). Voor vragen over de diverse competities kun je ook bij hem terecht.


Met sportieve groet,

LTC de Merwedewoensdag 7 december 2016, 09:17 uur 0 reacties (reageer)
UPDATE: Wintercompetitie
 J.K. Dolk  Competitie  258x gelezen
We hebben er inmiddels twee zonnige speeldagen op zitten. Vanaf vandaag kunnen jullie de wintercompetitie volgen op toernooi.nl en wel via de volgende link: https://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=F8B510FB-31EF-43EE-84DB-0FA824C0E138"
maandag 28 november 2016, 22:41 uur 0 reacties (reageer)
Van de voorzitter november 2016
 J.K. Dolk  Algemeen  89x gelezen
Als ik dit schrijf zijn we lekker aan het na zomeren terwijl het toch al een week of 6 herfst is en het einde van de herfstcompetitie inmiddels ook bereikt is. Wellicht links en rechts nog een inhaalwedstrijd maar de kaarten zijn in alle competities waaraan onze teams deelnamen inmiddels geschud.

Maar liefst 6 teams zijn ‘kampioen’ geworden. Een van de damesteams op vrijdag en het herenteam dat op vrijdag speelt zijn na een spannende strijd eerste in hun poule geworden. In de zaterdagcompetitie zijn het 1e damesteam, een van de mixteams en het 1e heren team bovenaan geeindigd. Volgens mij was voor deze 3 teams al veel duidelijk voor de laatste speelronde.

Ook op zondag was er nog een kampioen te begroeten namelijk het 1e jongensteam. In hun laatste wedstrijd hadden ze genoeg aan 4 van de 6 punten om ook de 7e overwinning bij te schrijven. Hiermee werden ze onbereikbaar voor de andere teams die bijna allemaal volgens week nog een wedstrijd hebben te spelen. Allen VAN HARTE GEFELICITEERD met dit succes en als het even kan zien we jullie graag op het Apollotoernooi waar jullie geeerd worden voor jullie prestatie.

November is ook een periode om terug te blikken op de afgelopen periode en vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen. Wat ging goed op de vereniging, wat ging minder goed en zelfs slecht. Hieruit moeten we lering trekken en dan dingen verbeteren waar mogelijk. Als leden hiervoor input hebben dan horen we dat graag. Een mogelijkheid hiertoe is de algemene ledenvergadering. Deze wordt gehouden op donderdag 10 november om 20.00 uur in ons clubgebouw. Hoe staat de vereniging er financieel voor is ook altijd een item van de vergadering ? Op de website van de vereniging is de agenda voor die vergadering te vinden. Ik hoop op veel belangstelling voor de vergadering en een actieve inbreng van een ieder.

Bij deze wil ik nog een oproep doen namens de baan- parkcommissie. Zij zoeken ondersteuning van iemand met de spreekwoordelijke groene vingers. De commissie is op zoek naar iemand die meer ervaring heeft met het onderhoud van het bestaande groen op ons mooie park maar ook iemand met ideeen hoe dit groen in de toekomst waar mogelijk uit te breiden. Interesse ? Geef dit dan aan bij Peter den Besten van die commissie of het bestuur.

Verder nog even attentie voor het Apollotoernooi en het JoJo toernooi dat in november wordt verspeeld op onze vereniging. Voor de nieuwelingen op onze vereniging doch ook de reeds bestaande leden die ontspannen een balletje willen slaan zijn dit mogelijkheden je krachten te meten met anderen en andere mensen te leren kennen op de vereniging. Let wel bij het Jojo toernooi op de vereisen dat een senior samen met een junior speelt tijdens dit toernooi.

Veel tennisplezier de komende tijd.

dinsdag 1 november 2016, 18:56 uur 0 reacties (reageer)
Jongensteam kampioen
 J.K. Dolk  Competitie  81x gelezen
Het 1e jongensteam is afgelopen weekend kampioen geworden. In de laatste wedstrijd van het seizoen werden ze na een 5-1 overwinning tegen Overwaard uit Gorinchem onbedreigd kampioen. In 7 competitie ronden haalden de jongens van LTC de Merwede 36 van de 42 in totaal te behalen punten.

De jongens stonden vanaf dag 1 bovenaan en wisten dat ze aan 4 punten genoeg zouden hebben voor de 1e plaats. De jongens spelen 4 single partijen en 2 dubbele. Vier van de vijf jongens uit het team startten tegelijk met hun single tegen de net wat oudere spelers uit Gorinchem.

Fabian was de eerste die zijn partij met goed en geconcentreerd spel wist te winnen. Vervolgens wisten Rik en Robin A. ook vrij snel daarna in 2 sets hun wedstrijd te winnen waarmee de stand dus al op 3-0 stond. Nog een punt nodig.

Zou Rogier zijn single ook kunnen winnen was de vraag? Dat antwoord kwam gelukkig ook snel, want ondanks taaie tegenstand wist ook hij zijn single in 2 sets te winnen en was het vierde punt binnen.

KAMPIOEN dus wat gevierd werd op het veld met champagne en de gelukwensen van ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s die ook nu weer trouwe supporters bleken.

Nadat de overwinning een feit was moesten echter nog wel de 2 dubbels worden gespeeld. Fabian en Rik waren snel weer geconcentreerd en gaven de tegenstander weinig kans. Na een prima pot wonnen Rik en Fabian met 6-0 en 6-2 duidelijk van hun tegenstanders. Robin A. en Robin B. waren ook snel bij de les en wisten de 1e set snel winnend af te sluiten. De tegenstander werd echter wat beter terwijl de Robins moeite hadden hun goede niveau uit de 1e set vast te houden. Dat resulteerde uiteindelijk in een punt voor Overwaard waarmee de eindstand in totaal op 5-1 kwam.

dinsdag 1 november 2016, 18:54 uur 0 reacties (reageer)
1 2 3 4 5 6 7 ...
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Algemeen
 Baan- park
 Bardienst
 Bas Tennis Academy
 Competitie
 Jeugd
 Klaverjassen
 Lid Worden
 Lidmaatschap beĆ«indigen
 Redactie Inside
 Sponsor worden (Pakketten)
 Sponsors
 TENNISMARATHON
 Tennismarathon inschrijven
 Tennismarathon nieuws
 Toernooien
 Website
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
2 Maart
 Competitietraining jeugd 18:00 - 19:30

9 Maart
 Competitietraining jeugd 18:00 - 19:30

10 Maart
 Klaverjassen, aanvang 19.45 uur

11 Maart
 Speelklaar maken tennisbanen

16 Maart
 Competitietraining jeugd 18:00 - 19:30
 Competitietraining jeugd 18:00 - 19:30

18 Maart
 Speelklaar maken tennisbanen

23 Maart
 Competitietraining jeugd 18:00 - 19:30

25 Maart
 Speelklaar maken tennisbanen

 Competitie teams 
Senioren
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Gemengd
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Gemengd
 Zaterdag Heren